Gespreksgroepen voor stiefmoeders

Leestijd: 5 minuten

Wie na een echtscheiding een nieuwe partner vindt die al kinderen heeft kan soms in een complexe gezinssituatie verzeild raken. Vooral in de eerste periode worstelen veel stiefmoeders met hun nieuwe rol. Meedoen aan een gespreksgroep kan dan uitkomst bieden.

Stichting Stiefmoeders Nederland wil (beginnende) stiefmoeders bijstaan door hen te adviseren en te informeren. Veel problemen worden volgens de stichting veroorzaakt doordat er verkeerde verwachtingen zijn. Als je beter weet wat je te wachten staat, ben je beter voorbereid. Om stiefmoeders op weg te helpen start Stichting Stiefmoeders Nederland na de zomervakantie in het hele land met nieuwe gespreksgroepen.

Gespreksgroepen

In de gespreksgroepen kan je ervaringen uitwisselen, advies vragen en je hart luchten. De groep komt vijf avonden bij elkaar en wordt begeleid door een professional die zelf ook stiefmoeder is. Elke avond heeft een thema, zoals loyaliteitsconflicten, autoriteit of schuldgevoelens. Er zijn gespreksgroepen in 15 regio’s. De groepen zijn alleen toegankelijk voor stiefmoeders.

Website

Stichting Stiefmoeders Nederland heeft ook een website waarop veel informatie te vinden is. Er worden columns op gepubliceerd met herkenbare verhalen, je kan reageren op stellingen en er is een helpdesk. Als je een vraag hebt over het stiefmoederschap kun je die via de helpdesk stellen aan een coach. Zij geeft trainingen aan stiefouders en begeleidt stiefgezinnen in haar eigen praktijk. Een mailconsult is gratis.

Stiefmoedermaatje

Ook kun je een emailcontact aanvragen met een andere stiefmoeder. Je hebt niet altijd iemand in je omgeving met wie je ervaringen kunt uitwisselen over de situatie in een stiefgezin. Het kan ondersteunend zijn om contact met iemand te hebben die weet hoe het is.

© Copyright -