Bang Boos Blij

Soms zijn er van die boeken waarvan je hoopt dat elk gezin in scheiding het in huis heeft. Bang Boos Blij is zo’n boek. Het is speciaal geschreven voor kinderen die te maken krijgen met de echtscheiding van hun ouders.

De ondertitel van het boek zegt het al: ‘een helpboek voor als je ouders gescheiden zijn’.
In Bang Boos Blij kunnen kinderen tekenen en schrijven om alle dingen die ze van binnen voelen een plaats te geven. Ook wordt in het boek helder en begrijpelijk aan ze uitgelegd wat een scheiding betekent en wat de gevolgen ervan zijn.

Bang Boos Blij is een mooi en overzichtelijk vormgegeven boekje, dat je samen met je kind kunt doorwerken tijdens de scheiding, maar ook geruime tijd erna. Het richt zich op kinderen tussen ongeveer zes en twaalf jaar.

De auteurs werken als counselor en mediator met kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn. Ze hebben een goede middenweg gevonden tussen overdracht van kennis over de scheiding en de verwerking ervan. De informatieve teksten en creatieve opdrachten die in het boek staan kunnen je kind helpen bij het begrijpen van de scheiding, en kunnen ervoor zorgen dat je kind om meer grip op de situatie krijgt.

Door Suzan van Apeldoorn, Lianne van Lith, Boukje Overgaauw, Marieke Visser
ISBN: 978 90 8560 528 7