Het monsterverbond. De aantrekkingskracht van foute mannen

Herken valkuilen
Na een scheiding ligt de wereld weer voor je open op relatiegebied. Althans, dat lijkt zo. Maar de weg naar een nieuwe romance is geplaveid met valkuilen. Herken ze en voorkom dat je erin stapt. Carolien Roodvoets zet in haar boek “Het monsterverbond. De aantrekkingskracht van foute mannen” alvast de categorieën mannen op een rij waar je als verse single vrouw in elk geval níet mee in zee moet.

Na een scheiding ontstaat vaak vroeg of laat de behoefte aan een nieuwe relatie. Maar waar in elk geval geen behoefte meer aan ontstaat, is een nieuwe scheiding. Wellicht is het daarom handig je te realiseren met wie je de vorige keer eigenlijk in zee ging. Om te constateren dat je nu duidelijk een ander type nodig hebt. Gescheiden mannen moeten voorlopig maar even zelf de goede van de foute vrouwen onderscheiden. Gescheiden vrouwen daarentegen, kunnen hun voordeel doen met het boek van Carolien Roodvoets 'Het monsterverbond. De aantrekkingskracht van foute mannen.

Foute mannen
Gezins- en relatietherapeut Carolien Roodvoets maakte naam met haar boeken over singles (Nu alleen de liefde nog, samen met Sybille Labrijn) en vooral over vreemdgangers (De Duivelsdriehoek). In haar boek Het monsterverbond. De aantrekkingskracht van foute mannen portretteert zij een bont gezelschap rampzalige reisgenoten op de lange reis die we “het leven” noemen. Haar aandacht gaat vooral uit naar vrouwen die als het ware een abonnement hebben op verkeerd reisgezelschap en als gevolg daarvan een relatie op drijfzand bouwen. Roodvoets probeert in haar boek foute mannen in een aantal herkenbare categorieën onder te brengen, om zo de problematiek van uitzichtloze relaties inzichtelijk te maken.
Ze onderscheidt zeven typen foute mannen: de versierder met bindingsangst, de jaloerse en bezitterige man, de afstandelijke en dwangmatige man, de seksueel perverse en dwingende man, de gewelddadige man, de verslaafde man en tenslotte de narcistische, psychopathische man.

Door: Carolien Roodvoets
Uitgeverij Gottmer
ISBN: isbn 978 90 683 4196 6 / NUR 770