1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Onderzoek naar Scheiding
  Bijdrager
  Post count: 1

  In Nederland maken jaarlijks zo’n 70.000 thuiswonende kinderen een scheiding van hun ouders mee. Met dit onderzoek willen we beter leren begrijpen hoe ouders en kind(eren) met elkaar omgaan na een scheiding en wat dit betekent voor de ontwikkeling van kinderen. De Universiteit Utrecht is daarom op zoek naar gezinnen waarvan ouders korter dan 1.5 jaar uit elkaar wonen of bijna uit elkaar gaan. Tenminste 1 kind is tussen de 8 en 16 jaar.

  Het onderzoek:
  – Er zijn 3 metingen. Na uw aanmelding, 1 jaar later en nog 1 jaar later. Metingen bestaan uit vragenlijsten en een gesprekstaakje. Ook vullen kinderen elk halfjaar voor 2 weken een paar vragen in via onze app.
  – Kinderen vinden het meestal leuk om mee te doen aan dit soort onderzoek en u hoeft nooit naar Utrecht te komen, wij komen bij u thuis. Als beide ouders meedoen dan worden er aparte afspraken gemaakt, maar meedoen met 1 ouder kan ook.
  – Als bedankje krijgen kinderen voor elk van de 3 metingen 10 euro. Aan het eind van het onderzoek wordt er 50, 100 en 150 euro verloot onder de gezinnen die meededen.

  Wilt u meedoen of kent u een gezin dat mogelijk mee zou willen doen? Kijk dan op http://www.gezinsrelaties-na-scheiding.nl voor meer informatie en een aanmeldformulier.

  *** Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. Alle onderzoeksgegevens blijven volstrekt vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt ***

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.