Schulden en scheiding

Als jullie samen schulden hebben gemaakt zullen die bij de scheiding ook verdeeld (en op een gegeven moment betaald) moeten worden. Jullie kunnen natuurlijk telkens ieder de helft betalen. Dan is het wel handig dat de schuldeiser hiervan weet, zodat die de betalingen op de juiste manier herkent. Jullie kunnen ook afspreken dat een van jullie de schuldeiser betaalt, en dat de ander de helft van het bedrag voldoet. Elke regeling die voor jullie praktisch is, is op zich mogelijk.

De schuldeiser

Houd er wel rekening mee dat een schuldeiser op zich niets te maken heeft met jullie onderlinge afspraken. Als jullie afspreken dat de ene partner een lening op zich neemt om maandelijks af te betalen en daar zou een kink in de kabel komen waardoor een achterstand ontstaat, dan kan de schuldeiser toch de ander aanspreken en het achterstallige bedrag vorderen (ook met rente en kosten!). Dat is alleen anders als de schuldeiser (bv. de bank) de ander uit zijn schuld heeft ontslagen. Zie hierover ook bij hypotheek.

Vorderingen

Het komt soms voor dat mensen vorderingen hebben op andere personen of instellingen. Stel je hebt een bepaald bedrag geleend aan je broer of zus, dan is de vordering tot terugbetaling voor jou een stukje vermogen. Als er niets anders is geregeld in de huwelijkse voorwaarden moet ook dat met je partner verrekend worden. Vorderingen moeten voor het nog uitstaande bedrag worden meegenomen in de verrekening, behalve als zij minder waard zijn. Bijvoorbeeld doordat terugbetaling voor voorlopig niet verwacht mag worden, of onzeker is.

Direct in contact komen?

Wij helpen jou graag bij je huidige situatie. Zo kunnen wij direct in kaart brengen hoe wij je kunnen helpen, afhankelijk van de vragen die je hebt.

Stuur ons vrijblijvend een bericht en wij nemen op het gewenste moment contact met je op.

[]
1 Step 1
Vink aan wat van toepassing isMeerdere velden mogelijk.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder