Hulp bij scheiding

Hulp bij je scheiding is aan te raden om de volledige scheiding soepel te laten verlopen. Met een scheiding moet er veel uitgezocht en geregeld worden. Maar hoe weet je welke hulp geschikt is voor jullie? Afhankelijk van de situatie kun je bepalen welke specialist jullie nodig hebben.

Scheiden als je gehuwd bent, een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap hebt, is voor iedereen emotioneel heel ingrijpend. Hoe ingrijpend dat is, merk je pas als het je zelf overkomt.

Hulp bij rustig overleg

Wanneer jullie dezelfde ideeën hebben en in rustig overleg tot bepaalde keuzes kunnen komen, dan loont het om samen een adviseur te kiezen. De volgende hulp is dan beschikbaar:

Scheidingsmediator

Als onafhankelijke derde zal een mediator in overleg met jullie alle zaken regelen die bij een scheiding komen kijken. Een mediator oordeelt niet, maar begeleidt de onderhandelingen en gaat samen met jullie op zoek naar oplossingen. Belangrijk is dat beide partijen vrijwillig meewerken.

Echtscheidingsnotaris

Als jullie in onderling overleg en goede harmonie uit elkaar willen gaan, kies je vaak voor hulp van een echtscheidingsnotaris. De notaris begeleidt niet alleen het voortraject van de scheidingsaanvraag, maar ook zaken omtrent alimentatie, het pensioen en de verdeling van inboedel en vermogen.

Hulp bij conflictsituatie

Wanneer overleg of communicatie met je (ex-)partner lastig is of als jullie er helemaal niet uitkomen samen, zijn dit de meest voor de hand liggende opties.

Scheidingsmediator

Op het moment dat jullie communicatie stroef of niet goed verloopt, kun je ervoor kiezen om hulp te krijgen van een mediator te gaan die jullie beiden adviseert. Het overleg wordt in goede banen geleid om uiteindelijk gezamenlijk tot afspraken te komen waar beiden achter staan.

Advocaat

Als jullie er niet samen uitkomen en er niet gekozen wordt voor mediation, schakel je doorgaans een advocaat in. De advocaat is partijdig en komt dus op voor persoonlijke belangen. Wanneer er gekozen wordt voor een advocaat, is het doorgaans niet mogelijk om zelf afspraken te maken of te communiceren met jouw (ex-)partner.

Hulp bij allesoverscheiding.nl

De meeste echtscheidingsadvocaten zijn ook scheidingsmediator (of, met een ander woord: bemiddelaar). Zij hebben daarvoor cursussen gevolgd en praktijkervaring opgedaan. Sommige advocaten doen bijna alle echtscheidingen uitsluitend door middel van mediation.

Vrienden en familie

Mensen in je omgeving kunnen met je meedenken, en misschien hun eigen scheidingsverhaal vertellen en advies geven. Dat kan je helpen je gedachten te vormen. Bedenk daarbij wel dat elke scheiding een verhaal apart is, en dat er bij elke scheiding twee kanten zijn, waarvan je er meestal maar één hoort. Jouw situatie kan heel anders zijn dan die van je gescheiden broer, zus, vriend of vriendin. Iedere scheiding is anders.

Direct in contact komen?

Wij helpen jou graag bij je huidige situatie. Zo kunnen wij direct in kaart brengen hoe wij je kunnen helpen, afhankelijk van de vragen die je hebt.

Stuur ons vrijblijvend een bericht en wij nemen op het gewenste moment contact met je op.

[]
1 Step 1
Vink aan wat van toepassing isMeerdere velden mogelijk.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder