Hulp nodig bij uw scheiding? Bel 0800 - 88 99 000 (gratis)|info@allesoverscheiding.nl
Home » Hoe werkt het? » Hoe gaat een scheiding? » Echtscheidingsnotaris
Echtscheidingsnotaris2018-03-27T08:10:06+00:00

Echtscheidingsnotaris: scheiden in onderling overleg

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om te scheiden in onderling overleg. Deze methode is bij uitstek geschikt voor stellen die uit elkaar willen gaan, maar alles zo veel mogelijk in goede harmonie willen laten verlopen. Als je kiest voor een scheiding in onderling overleg kan de echtscheidingsnotaris je daarbij helpen. De echtscheidingsnotaris is gespecialiseerd in:

Boedelscheiding en regelen wie in het huis kan blijven

De notaris adviseert over:

• Partneralimentatie
• Verdeling van het huis en de boedel
• Pensioen
• Alimentatie voor de kinderen (als die er zijn)
• Omgangsregeling voor de kinderen.

De notaris legt de gemaakte afspraken vast in een notariële akte, waardoor het dezelfde kracht krijgt als en vonnis van de rechter.

Ongehuwde samenwoners

Ook als je niet gehuwd bent maar jij en je partner uit elkaar gaan na een periode van samenwonen, en er van alles geregeld moet worden omdat er bijvoorbeeld alimentatie moet worden betaald voor de kinderen of er een gezamenlijke woning is waar een van beiden in wil blijven wonen, kan de echtscheidingsnotaris je helpen en de gemaakte afspraken vastleggen in een convenant.

Echtscheidingsnotaris is specialist

Een aantal notarissen is gespecialiseerd in het regelen van echtscheidingen. Als zij lid zijn van de specialistenvereniging Vereniging van Mediators en Scheidingsbemiddelaars in het Notariaat hebben zij daarvoor zware cursussen gevolgd en houden zij hun kennis up-to-date. De deelnemers aan echtscheidingsnotaris.nl besteden een belangrijk deel van hun tijd en aandacht aan echtscheidingen.

Lees ook: ‘Echtscheidingsadvocaat’ >