Hulp nodig bij uw scheiding? Bel 0800 - 88 99 000 (gratis)|info@allesoverscheiding.nl

Jonge stellen met baby vaker in relatietherapie

Home » Jonge stellen met baby vaker in relatietherapie

Jonge stellen met baby vaker in relatietherapie

De relatietherapeut is populair. Jonge stellen gaan veel gemakkelijker in therapie dan vroeger, maar moeten nu soms maanden wachten voor ze langs kunnen komen.

Therapeute Susanne Donders vertelt aan RTL Nieuws: “Ik zie veel jonge mensen. En gelukkig ook in een eerder stadium, want voor ons is het héél moeilijk als mensen naar ons toekomen als er al veel schade is.” Ze vervolgt: “Het gaat vaak om mensen dieeen baby hebben gekregen en voor het eerst in de relatie in aanraking komen met problemen, zoals onbegrip en teleurstellingen.”

Volgens klinisch psychoog Annette Heffels ‘hebben we een aantal decennia kunnen zien’ dat een scheiding een ramp is. “Zeker als er kinderen bij zijn. Ik denk dat mensen beter zijn gaan beseffen hoe ingewikkeld het is om na een scheiding alleen verder te kunnen leven. Dat het belangrijk is dat je je prettig en veilig voelt bij iemand.”

Wat ook meespeelt volgens Donders en Heffels is dat het taboe eraf is. “Mensen moeten het tegenwoordig meestal zelf betalen. Daardoor is het minder ggz-achtig geworden. Je bent niet meer gek als je een relatietherapeut gaat,” aldus Donders. “Er is minder schaamte, het is meer geaccepteerd. In die zin dat wij toegankelijker zijn geworden.”

Bron: Welingelichte Kringen

2018-01-29T15:40:57+00:0029 januari, 2018|Nieuwsberichten|