Oproep voor deelname aan tv-programma

Voor een nieuw EO-televisieprogramma over scheiden, Uit Elkaar, zijn de programmamakers op zoek naar mensen die bereid zijn hieraan mee te werken. Uit Elkaar laat zien wat er gebeurt als een scheiding zich voordoet. Dat is vaak een groot keerpunt in het leven. Het programma volgt bij voorkeur mensen die onder begeleiding van een mediator uit elkaar gaan.

Vragen die centraal staan in het programma zijn: Hoe kwam het zo ver? Was je je bewust van de zwakke plekken in de relatie? Hoe ga je om met het verdriet, de pijn en de eventuele twijfel? Maar vooral: welke keuzes maak je nu? Hoe ervaar je de reacties van je omgeving? Hoe reageren vrienden en familie? Wat doet een mediator?

Realistisch
Het programma wil een zo compleet mogelijk beeld geven. Niet alleen voor degenen die uit elkaar gaan is dit een pijnlijke en verdrietige periode. Ook op vrienden en familie en eventuele kinderen heeft de scheiding grote impact. Daarom komen ook zij aan het woord. Om te laten zien wat de positieve invloed van een mediator kan zijn, willen de programmamakers graag delen van de bemiddelingsgesprekken opnemen. Mocht dat niet wenselijk zijn, dan houden zij het bij interviews. De makers van het programma zijn niet op zoek naar de ‘ideale’ scheiding. Zij willen een zo realistisch mogelijk beeld geven. Zij geven geen commentaar, trekken geen partij en oordelen niet.

Doel
Het programma zet aan het denken. En zet de kijker aan tot reflectie op de eigen relatie of huwelijk. Is dat huwelijk goed? Zijn er eigen aandachtspunten? Is er groei mogelijk? In sommige gevallen kan het besef optreden dat het makkelijk oordelen is over een situatie waar je zelf niet in zit en waarvan je de ins en outs niet kent. Ook kunnen mensen op ideeën worden gebracht. Bijvoorbeeld dat scheiden onder begeleiding van een mediator meer kans heeft om het huwelijk ondanks alles positief te beëindigen.

Meer informatie
Er komen vier afleveringen van 25 minuten. In elke aflevering staan een andere mediator en koppel centraal. Wie belangstelling heeft om mee te werken, kan vrijblijvend een afspraak maken voor een oriënterend gesprek met de programmamakers via caroline@dehaaien.com.