Scheiding regelen? Bel 0800 - 88 99 000 (gratis)

Rechten van het Kind bij echtscheiding

///Rechten van het Kind bij echtscheiding

Rechten van het Kind bij echtscheiding

Een echtscheiding heeft grote gevolgen voor kinderen. Daarom is het belangrijk dat kinderen weten dat ze rechten hebben als hun ouders uit elkaar gaan. Ouders mogen de rechten van kinderen nooit vergeten ? en kinderen mogen hun ouders er altijd aanherinneren.

De Rechten vanhet Kind:

Je hebt het recht om van je ouders te houden. En je hebt er recht op dat ze van jou houden

Dat betekent dat je je nooit schuldig hoeft te voelen als je je vader of moeder graag wilt zien. Het is belangrijk dat je vader én je moeder in je leven zijn, zeker in moeilijke tijden zoals de scheiding van je ouders.

Je hoeft niet één ouder boven de ander te kiezen

Als je weet bij welke ouder je wilt wonen, mag je dat gewoon vertellen. Als je het niet weet, kan niemand je dwingen die keuze te maken.

Je hebt recht op elke emotie die je voelt

Je hoeft je niet te schamen voor je gevoel. Het is erg naar als je ouders uit elkaar gaan. Je mag bang, boos en verdrietig zijn. Het belangrijkste is dat je nooit denkt dat de scheiding van je ouders jouw schuld is. Want dat is niet zo.

Je hebt recht op een veilige omgeving

Niemand mag je in gevaar brengen. Als één van je ouders je pijn doet is het belangrijk dat je dat aan iemand vertelt, bijvoorbeeld aan je leraar op school.

Je hebt niets te maken met de ruzie tussen je ouders

Soms zijn je ouders zo druk met hun eigen problemen dat ze vergeten dat jij nog maar een kind bent. Als ze jou in hun ruzie betrekken, herinner ze er dan aan dat het hun ruzie is, niet jouw ruzie. Let erop dat je geen boodschapper wordt tussen je ouders. Als ze vragen aan elkaar hebben moeten ze met elkaar praten. En niet jou heen en weer sturen.

Opa’s en oma’s, tantes en ooms, neven en nichten horen nog steeds bij jouw leven

Als je bij je vader woont, mag je nog steeds de familie van je moeder zien. En andersom. Je hoort bij beide families, ook al zijn je ouders gescheiden.

Je hebt het recht om een kind te zijn

Kinderen hoeven zich geen zorgen te maken om problemen van volwassenen. Concentreer je op je schoolwerk, je vrienden, je hobby’s. Je vader en moeder hebben alleen je liefde nodig. Je kunt hun problemen niet oplossen. Dat moeten ze zelf doen.

Vrij naar een artikel van M. McCurley in Divorce Magazine.

2018-03-14T11:11:05+00:00 14 maart, 2018|Nieuwsberichten|