Over ons

Wie zijn wij?

AllesOverScheiding.nl is samen met Allesovererven.nl een activiteit van Allesovererven B.V., dat zich richt op het informeren van particulieren over alles rond scheiding, erven en nalatenschappen, en op het verbinden van particulieren met professionals op deze gebieden.
Allesovererven B.V. is een samenwerking van:

Wat biedt onze website?

Allesoverscheiding.nl biedt in de eerste plaats actuele informatie rondom echtscheiding en scheiden na samenwonen.

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Emotioneel natuurlijk en op het gebied van alles wat geregeld moet worden. Wij bieden onafhankelijke informatie, zodat u zich een betrouwbaar beeld kunt vormen van wat voor u relevant is.

Verder hebben we een aantal van de meest deskundige Scheidingsmediators bij elkaar gebracht op deze website, om op die manier het vinden van een goede scheidingsmediators ook voor complexe situaties gemakkelijker te maken. Deze Scheidingsmediators zijn in heel Nederland gevestigd. U vindt hen met behulp van de zoekfunctie op deze site.

In andere situaties kan een Echtscheidingsnotaris een uitkomst zijn. Partners die het onderling eens zijn over een scheiding en heel praktisch daarvoor de nodige regelingen willen treffen, kunnen zich tot de echtscheidingsnotaris wenden. De echtscheidingsnotarissen op deze site hebben een opleiding gevolgd tot mediator en hebben zich gespecialiseerd in het verzorgen en afwikkelen van scheidingen.

Op de site staan ook Relatiecoaches. Zij kunnen worden ingeschakeld als het niet goed gaat met een huwelijk of relatie. Met hulp van een relatiecoach kunnen de problemen misschien worden opgelost. Door de zoekfunctie wordt het makkelijker een goede relatiecoach in de eigen buurt te vinden.

Waarom doen we dit?

Scheiden heeft een enorme impact op de ex-partners, eventuele kinderen en overige familieleden. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de gescheiden mensen later spijt heeft van de gemaakte afspraken rond de scheiding. Ook heeft een deel van de gescheiden mensen later spijt van het besluit om überhaupt te scheiden.

Wij willen mensen ondersteunen die een scheiding overwegen of geconfronteerd worden met een partner die wil scheiden in het komen tot de juiste beslissing over de te nemen stappen.
Zodra mensen de beslissing nemen om te scheiden kunnen ze vaak de consequenties nog niet helemaal (helemaal niet) overzien. Dit geldt zeker voor partners die geconfronteerd worden met de wens van de ander om uit elkaar te gaan. Aangezien het zo’n ingrijpende gebeurtenis is, vinden wij belangrijk dat het besluit om te scheiden weloverwogen genomen wordt, dat wil zeggen met kennis van alle consequenties en mogelijke alternatieven, zoals relatiecoaching.

Als blijkt dat scheiden inderdaad voor beide partners en eventuele kinderen de beste optie is, dan is de vraag: Hoe kunnen wij het beste scheiden? Prefereren wij een lange vechtscheiding met advocaten, hoge kosten en lange doorlooptijd, of toch liever een vriendelijkere manier om uit elkaar te gaan, bijvoorbeeld met collaborative divorce of mediation?

Ten slotte is het de kunst om een bekwame, ervaren professional/mediator te vinden. In Nederland zijn meer dan 1500 echtscheidingsmediators actief. Niet iedereen is even bekwaam en of ervaren. Een echtscheidingstraject is voor de partners enorm belastend. Men kan zich daar niet ook nog een slechte mediator bij permitteren. Ook bij scheiden geldt het adagium goedkoop is duurkoop. Natuurlijk is het zonde om veel geld kwijt te zijn aan een echtscheidingstraject, maar tegelijkertijd legt een goed echtscheidingsconvenant wel de basis voor de nieuwe toekomst van de partners en hun kinderen.
Met Allesoverscheiding hebben we een voorselectie gemaakt van mediators, advocaten en echtscheidingsnotarissen die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Aan de kwaliteit van de deelnemers hoeft u dus niet te twijfelen.