Relatiecoach

Heb je het gevoel dat jullie relatie een dieptepunt bereikt heeft, maar ben je ervan overtuigd dat het goed kan komen en ben je bereid ervoor te werken? Dan kun je overwegen een relatiecoach in te schakelen.

Wat doet een relatiecoach?

Een relatiecoach bemiddelt bij gesprekken tussen partners over de relatie en zorgt ervoor dat de gevoerde gesprekken effect hebben op beide partijen. Met wederzijds respect als uitgangsbasis, wordt getracht inzicht in onderlinge communicatie te vergaren om zo te achterhalen waar jullie waarden botsen. Ook als jij of jouw partner behoefte heeft aan het ontwikkelen van concrete vaardigheden, zoals het reageren op verwijten of omgaan met conflicten, kun je bij een relatiecoach terecht.

Verder kan een coach ook in het scheidingsproces van betekenis zijn. In dit geval ga je niet samen op zoek naar oplossingen, maar zorgt de relatiecoach ervoor dat er minder haat en pijn bij jullie achterblijft.

Wat gebeurt er bij een relatiecoach?

Tijdens een coachingstraject wordt er naar mogelijkheden gezocht om het geluk in jullie relatie te hervinden. De relatiecoach focust zich, gedurende meerdere sessies, samen met jullie op het repareren van de relatie. Het traject heeft als uitgangspunt dat jullie elkaar beter begrijpen, beter verbonden zijn en meer intimiteit ervaren. Daarnaast leren jullie met elkaars gevoelens om te gaan en ontdek je hoe je elkaar op een leuke manier blijft prikkelen en uitdagen.

Het verschil tussen een relatiecoach en relatietherapeut

Een belangrijk verschil tussen een relatiecoach en een relatietherapeut is dat er bij coaching gezocht wordt naar oplossingen van problemen, waar een therapeut zich juist richt op het onderliggende probleem.

Wat kost een relatiecoach?

De tarieven van relatiecoaches variëren, maar liggen doorgaans rond tussen de 150 en 200 euro per uur (exclusief BTW). Doorgaans zijn er voor blijvende resultaten zo’n vier tot acht gesprekken nodig. Maar wanneer er genoeg aanknopingspunten zijn tussen jullie, kunnen één tot twee sessies genoeg zijn. In enkele gevallen volgen individuele gesprekken voor verdere ondersteuning.

Direct in contact komen?

Wij helpen jou graag bij je huidige situatie. Zo kunnen wij direct in kaart brengen hoe wij je kunnen helpen, afhankelijk van de vragen die je hebt.

Stuur ons vrijblijvend een bericht en wij nemen op het gewenste moment contact met je op.

[]
1 Step 1
Vink aan wat van toepassing isMeerdere velden mogelijk.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder