Hulp nodig bij uw scheiding? Bel 0800 - 88 99 000 (gratis)|info@allesoverscheiding.nl
Home » Hoe werkt het? » Hoe gaat een scheiding? » Echtscheidingsmediation
Echtscheidingsmediation2018-03-27T08:07:45+00:00

Echtscheidingsmediation, hoe gaat dat?

Als je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden. In een ideale wereld overleggen partners altijd rustig en zakelijk met elkaar over alle juridische, financiël een praktische zaken die bij een scheiding komen kijken. Maar overleg is niet altijd makkelijk in een periode van verwarring en verdriet.

De scheidingsmediator kan jullie daarbij helpen. Het grote voordeel van echtscheidingsmediation is dt de mediator neutraal is en partners helpt bij het in goede banen leiden van hun emoties. Uitgangspunt daarbij is dat jullie samen oplossingen vinden die voor jullie beiden aanvaardbaar is.

De rol van de scheidingsmediator

Belangrijk om te weten over scheidingsmediation is:

• Een gespecialeerde scheidingsmediator zal niet schrikken van heftige emoties
• De mediator heeft veel kennis over wat een scheiding betekent (voor jullie zelf, maar bijvoorbeeld ook voor jullie kinderen
• De gespecialiseerde mediator is deskundig en vertrouwd met de juridische en financiële problematiek van de scheiding
• De mediator is neutraal en helpt ex-partners bij het nemen van beslissingen
• Het tarief van de scheidingsmediator is meestal vergelijkbaar met het tarief van een advocaat
• Omdat er meestal maar één scheidingsmediator nodig is, komen de kosten alleen al daarom veel lager uit.

Hoefnagels Scheidingsmediation

Scheidingsmediation is een apart specialisme. Het is daarom van belang om samen een echte specialist te raadplegen. Hoefnagels Scheidingsmediators horen tot de beste specialisten op dit gebied. Zij zijn door AllesOverScheiding.nl uitgekozen vanwege hun hoge kwaliteit, ervaring en toewijding. De Hoefnagels Scheidingsmediators hebben allemaal een zeer gedegen juridische achtergrond als familierecht-advocaat, echtscheidingsnotaris, (familie-)rechter of universitair docent. Zij hebben met overtuiging gekozen voor scheidingsmediation en houden zich daar bijna dagelijks mee bezig.

Lees ook: ‘Echtscheidingsnotaris’ >

Heb je vragen? Bel (gratis) of mail ons!

Bel ons op 0800 – 88 99 000 (gratis) voor een vrijblijvend gesprek of neem contact met ons op via het contactformulier. We staan je graag te woord.